Kuinka valita paras puhelimen kuori
Tässä blogikirjoituksessa kerromme yleisimmistä suojakuoren materiaaleista ja autamme valitsemaan parhaan suojakuoren tarpeisiisi.
Vältä näitä materiaaleja
Parhaan suojan antaa ehdottomasti kumista,silikonista tai TPU-muovista valmistettu suojakuori. Materiaalit ovat pehmeänjoustavia ja ottavat hyvin iskuja vastaan. Lisäksi ne ovat helppoja asentaapuhelimeen, sillä materiaali antaa periksi. Yleensä näistä materiaalistavalmistetut kuoret soveltuvat hyvin yhteen myös panssarilasien kanssa.
Silikonista valmistetaan paljon erilaisia kuoria ja uusin trendi onehdottomasti “Liquid silicone” suojakuori. Emme oikein osaa suomentaa tätä,mutta liquid silicone on perinteiseen silikonikuoreen verrattuna entistäkestävämpi ja joustavampi materiaali. Materiaali tuntuu pehmeältä koskettaessa (jotkut sanovat pehmeäksi kuin vauvan iho :D) ja kuoret näyttävät tosi kivoilta pastellisävyissä. Pienenä miinuksena voi olla, että ne ovat hieman painavampia (puhutaan siis jostain grammoista) ja paksumpia kuin muut suojakuoret.Toisaalta paksu kuori tarkoittaa yleensä parempaa suojaa.
Totta kai materiaalin valinta riippuu paljon siitä missä ja miten käytät puhelintasi. Ohut ja kauniilla printillä varustettu TPU-muovista valmistettu suojakuori voi olla riittävä, jos olet varma, että arkipäivän kolhut jäävät pieniksi.
TPU-lyhenne tulee siis termoplastisestapolyuretaanista (thermoplastic polyurethane), joka on hyvin yleinenmuovityyppi. Materiaali on kumimainen ja se saadaan prosessoitua joustavaksi sekä sileäksi. TPU-suojakuoret suojaavat puhelinta hyvin putoamisilta ja muiltavaurioilta, mutta ohuuden vuoksi ne eivät yllä kestossa ihan silikonikuoren tasolle. Toinen haitallinen ominaisuus on, että ajan kuluessa TPU-muovi kellastuu altistuessaan auringonvalolle ja lämmölle. Tämä on luonnollinen kemiallinen reaktio. Jos joku väittää myyvänsä kellastumattomia (läpinäkyviä) suojakuoria,niin on syytä olla varuillaan.
Kellastuneen TPU-suojakuoren vaihto uuteen muutaman kuukauden välein kuormittaa ikävästi ympäristöä. Jos haluat toimia ympäristöystävällisemmin, niin biomuovista valmistettu ekosuojakuori voisi olla sopiva valinta. Biomuovien valmistuksessa on käytetty kokonaan tai osittain uusiutuvia materiaaleja, kuten viljan olkia. Ekosuojakuorissa on hyvä tuntuma, ne ovat joustavia ja kestävät hyvin osumia. Värivalikoimat ovat laajoja ja ne suojaavat puhelimen joka puolelta. Verkkokaupastamme löytyy Nuppu-ekosuojakuori mallisto. Voit tutustua lisää täältä. Osa markkinoilla olevista ekosuojakuorista markkinoidaan kompostoitavina. Tämä pitää osittain paikkansa. Biomuovit hajoavat kyllä ajan mittaan, mutta monilta unohtuu mainita että tämä hajoaminen vaatii optimaaliset kompostointiolosuhteet, kuten teollisen kompostin. Emme siis suosittele laittamaan vanhaa ekosuojakuorta biojätteeseen tai kotipihan kompostiastiaan, vaan ihan normaaliin muovinkierrätykseen.
Nahkakotelot
Puhelimen näytön suojaaminen on hyvin edullista verrattuna korjauskuluun. Panssarilasit maksavat 10 eurosta ylöspäin, kun taas näytön korjaus voi maksaa useita satoja euroja. Panssarilasit torjuvat iskuja, eikä lasia juuri huomaa käytössä, kun kosketustuntuma on saatu pidettyä alkuperäisenä. Muovikalvot taas suojaavat näyttöä vain naarmuilta. Kurkkaappa panssarilasivalikoimamme, jos haluat tutustua niihin lisää.
Hyvä ja oleelliset asiast tiivistetty tekstin lopussa. Nahkakotelo on ollut itselle paras vaihtoehto jo vuosikaudet. En muita aio edes kokeilla.
Jätä kommentti