Mikä on rengasvalo tai ring light?

Tälläkin hetkellä Suomessa tuhannet ihmiset työskentelevät kotoaan käsin pitääkseen etäisyyttä muihin ihmisiin vallitsevan pandemiatilanteen takia. Se on arvostettavaa. Videopalavereista on tullut monelle työssäkäyvälle arkipäivää ja napsautamme videokuvan päälle, jotta voisimme keskustella edes hieman luontevammin ja inhimillisemmin kollegoiden, oppilaiden tai asiakkaiden kanssa. Heikko läppärikameran kuvanlaatu tai huono valaistus saattaa aiheuttaa närästystä - emme välttämättä näytä ihan niin edustavilta kuin haluaisimme. Pimeän syksyn ja talven saapuessa lisää haastetta aiheuttaa jatkuvasti vähiin käyvä luonnonvalo. Luonnonvalosta ei ole juuri apua, ellei kaikki videopuhelut ja palaverit sijoitu aamupäivään. Uuden kalliin läppärin tai kameran osto ei ole välttämättä paras vaihtoehto, mikäli haluat näyttää edustavammalta online-tapaamisissa tai videoissa. Yksi keino on fiksata valaistusta paremmaksi lisäämällä sen määrää. Tämä teksti kertoo lisää varsin simppelistä konstista joka voisi auttaa valaistuksen kanssa, eli LED-Rengasvalosta.

Rengasvalo on rinkulan muotoon valmistettu LED-valo ja ledit ovat sarjassa valon sisällä. Valo on helppokäyttöinen ja monipuolinen lisävaruste erilaisiin kuvaustarpeisiin. Rengasvalo tuottaa tasaista valoa suoraan kuvauskohteeseen ja sillä on useita käyttömahdollisuuksia. Olemme esitelleet niistä muutaman seuraavaksi.

MIHIN RENGASVALOA VOI KÄYTTÄÄ

Rengasvalot ovat alun perin kehitetty sairaaloiden ja hammashoitoloiden tarpeisiin. Ennen pitkää huomattiin, että renkaan muotoisesta valosta on moneen muuhunkin. Meidän mielestämme parhaat keinot rengasvalon hyödyntämiseen ovat seuraavat:

  1. Tuo ammattimaisuus esiin online-tapaamisissa

Verkkokokousten pitäminen läppärikameran edessä voi olla mälsää, jos kotona tai työpaikalla on heikko valaistus. Kotona keltaisen keittiölampun tuottama valo näyttää ikävälle, tai emme välttämättä pysty siirtämään työpistettä ikkunan viereen. Tai sitten tapaamiset sijoittuvat talviaikaan iltapäivälle, jolloin luonnonvaloa ei ole enää saatavilla. Videokuvan kääntäminen pois päältä ei ole vaihtoehto, jos työskentelet esimerkiksi opetus-, myynti- tai mainosalalla. LED-Rengasvalon voi asettaa näppärästi työpöydälle kameran taakse, ja se valaisee tasaisesti kasvojasi. Sen avulla teet verkkopalavereista tai webinaareista ammattimaisempia. 

 

  1. Laadukkaammat kuvat ja videot sisätiloissa

Kukapa ei haluaisi ottaa entistä näyttävämpiä ja parempia kuvia tänä päivänä? Kuvailemme sisätiloissa kaikenlaista: lasten leikkimistä, toriin myyntiin laitettavia tavaroita, herkullisia valmistamiamme aterioita tai selfieitä uutta instagram-kuvaa varten. Hyvien kuvien ottaminen sisällä, erityisesti pimeässä Suomessa, on haastavaa auringon ollessa piilossa suurimman osan aikaa vuodesta. Rengasvalo tuo helppoa lisävaloa kaikkiin sisätilojen kuvaustarpeisiin. Tasapainoinen ja tehokas lisävalo saa kuvat näyttämään paremmilta. Ja ei tietty unohdeta videoita. Eivät rengasvalot turhaan ole niin suosittuja striimaajien ja tubettajien käytössä.

 

  1. Laittautuminen sujuu mainiosti

Onko sinulla riittävä valo kotona laittautumiseen? Joudutko meikkaamaan wc-peilin edessä? Useimmat rengasvalot pystyvät tuottamaan 5400K valon, joka vastaa suunnilleen päivänvaloa. Valo soveltuu siis erinomaisesti meikkauskäyttöön. Valon avulla meikkaat saman lopputuloksen, kuin mitä muut näkevät astuessasi ovesta ihmisten ilmoille. Pimeyden lisääntyessä tästä voi olla iso helpotus.

MILLAINEN RENGASVALO KANNATTAA VALITA?

Jos pohdit rengasvalon ostamista itsellesi tai yrityksellesi, niin tässä muutama seikka mitä kannattaa ottaa huomioon ostovaiheessa.

  1. Käytätkö kameraa, tablettia vai puhelinta kuvaamiseen?

Millä laitteilla kuvaat? Onko tarve kuvata järeällä järkkärillä vai riittääkö puhelimen kamera? Meidän rengasvalomme on suunniteltu käytettäväksi yhdessä puhelinten kanssa ja jalustan teline onkin universaali mobiilikäyttöön. Voit asettaa minkä tahansa puhelimen telineeseen ja aloittaa kuvaamisen. 

  1. Minkä kokoinen jalusta on sopiva?

Onko sinulla tarve ottaa koko kroppa mukaan videoihin tai kuviin? Jos on, niin siinä tapauksessa voisit harkita säätövaralla olevaa jalustaa. Säädettävän jalustan avulla voit kuvata jopa kahden metrin korkeudesta. Jos olet alle kahden metrin korkuinen, kuten useimmat meistä, niin voit kallistaa kameraa ja kuvata yläviistosta. Tämä sopii erinomaisesti esimerkiksi tanssivideoiden kuvaamiseen.

Mikäli et tarvitse isoa säätövaraa, niin pöydälle sijoitettava malli on kätevä vaihtoehto. Se menee pienempään tilaan ja on edullisempi valinta. Katso verkkokaupastamme molemmat vaihtoehdot.

Jos harkitset rengasvaloa pelkkään selfiekäyttöön, niin pieni ja näppärä puhelimeen kiinnitettävä selfie-lisävalo voi olla riittävä. Se kulkee mukanasi kätevästi ja varmistaa riittävän valaistuksen. Lisää tietoa selfie-lisävalosta löydät täältä

Yhtä kaikki, rengasvaloista on paljon hyötyä talven tullessa ja kuvaamisen ollessa entistä vaativampaa luonnonvalon vähentyessä. Rengasvaloja voi käyttää monipuolisesti hyvin erilaisiin kuvaustarpeisiin kuten videopalavereihin, selfieihin, tubettamiseen, webinaareihin ja moneen muuhun. Me täällä panssari.fi:n toimistolla olemme käyttäneet rengasvaloa apuna tuotekuvauksessa ja videopalavereissa. Valitse sopiva rengasvalo oman tarpeesi mukaan: joko pöytämalli tai valo korkealla jalustalla. Voit katsoa verkkokaupastamme, josko löytäisit sopivan rengasvalon omaan käyttöösi.


Jätä kommentti

Huomioithan, että kommentit hyväksytään ennen niiden julkaisua