Puhelimen suojakuoren puhdistaminen

Melkein jokainen meistä suojaa puhelimensa suojakuorella. Puhelimen kuoret tuovat esiin omaa persoonallisuutta/tyylikkyyttä, jotkut haluavat panostaa vain käytännöllisyyteen. Vaihtoehtoina on aina muovisista yksivärisistä nahkaisiin lompakkokoteloihin.

Puhelimen kuoret suojaavat puhelinta arjen naarmuilta, kolhuilta ja lialta. Investoimalla hyvään koteloon suojaa se puhelintasi ja pidentää laitteen elinkaarta.

 

Lompakkokotelo puhelimen suojana toimii niinkuin nimikin jo paljastaa tavallisin lompakon korvaajana. Korttimaksujen yleistyessä vauhdilla ei ole enään tarvetta kanniskella mukana kolikoita vaan useimmat maksut hoidetaan nykyisin kortilla. Lomppakko mallisiin suojakuoriin mahtuu hyvin 2-4 korttia ja muutama seteli tämä määrä on useimmille ihmisille riittävä arjessa. Tässä tekstissä saat muutamia hyviä vinkkejä suojakuoren ja suojakoteloiden puhdistukseen, jotta puhelimesi lisälaitteet sekä elinkaari olisivat mahdollisimman pitkät.

 

      Jokaiset  kännykän kuoret ja suojakotelo on erilainen

Puhelimen kuoria matkapuhelimiin löytyy laidasta laitaan on muovista, nahkasta, keinonahkaa, biomuovia ym. Näistä voi tuntua välillä hankalalta päättä mikä olisi se sopivin vaihtoehto suojaamaan oman mobiililaitteen. Puhelimen kuoria valittaessa kannattaa miettiä omaa puhelimen käyttöä haluatko vain suojata puhelimen, jolloin esim. silikonikuori yhdessä panssarilasi kanssa on oiva vaihtoehto tai haluatko, että laitteen mukana voisi kuljettaa pankkikorttia silloin paras valinta on lompakkokotelo.

Suosituimpia suojakuoria ovat silikoniset kuoret. Näitä puhelimen kuoria on saatavilla monissa eri väreissä, josta jokainen löytää haluamansa. Suosituinpana värinä näistä on ehdottomasti ollut läpinäkyvä. Läpinäkyvissä kuorissa on se huono puoli, että ajankuluessa ne rupeavat kellastumaan, jonka takia eivät enään näytä kauhean tyylikkäiltä.

Kumiset kuoret ja suojakotelot ovat myös suosittuja valintoja. Nämä kumiset puhelimen kuoret tarjoavat hieman parempaa suojaa puhelimen kolhuille, kuin silikoniset kuoret.

Nahkaiset suojakuoret tarjoavat hyvän suojan puhelimen naarmuuntumiselta sekä kolhuilta. Nämä kuoret anatavat puhelimelle ylellisen ja ajattoman ilmeen.

 

            Puhelimen suojakuori muuttunut kellertäväksi!

Varsinkin läpinäkyvissä suojakoteloissa yleinen ongelma ajankuluessa on suojakuoren muuttuminen keltaiseksi. Kellastuminen voi tapahtua seuraavista syistä: 

 • Yksinkertaisesti suojakuori on vain ns. ikääntynyt. Materiaalit myös ajan myötä ikääntyessään alkavat hajota, jota ei voida estää.
 • Altistuminen erilaisille valoille ja lämmöille. Auringon ultraviolettisäteily saattaa nopeuttaa materiaalien hajoamisprosessia.
 • Suojakuoren kellastuminen saattaa aiheutua myös ihmisestä irtoavien hien, voiteiden, meikkien ym. johdosta.

 

  Silikoni/muovi kuorista keltaisuuden ja lian poistaminen

Suojakuoren ikääntymisprosessia et voi pysäyttää, mutta nämä muutamat vinkit saattavat auttaa keltaisuuden ja lian poistossa ja pidentämään suojakotelon elinkaarta. 

                     Saippuavesi

 • Mittaa kulhoon n. 2dl lämmintä vettä ja muutama tippa esim. fairya.
 • Sekoita vesi ja fairy keskenään ja harjaa esim. hammasharjalla kotelo.
 • Muista harjata kuori pyörivin liikkein sisä ja ulkopinnoilta nurkkia myöten.
 • Kun harjaus valmis huuhtele suojakuori viileällä vedellä.
 • Kuivaa kuori hyvin ja odota n.1h ajan ennekuin asennat kotelon takaisin puhelimen suojaksi.

                     Ruokasooda

 • Ripottele puhelimen kuoren pinnoille ruokasoodaa.
 • Harjaa pinta lämpimällä vedellä sisä ja ulkopinnoilta hammasharjalla mieluiten pyörivillä liikkeillä. 
 • Huuhtele kotelo viileällä vedellä.
 • Kuivaa suojakuori ja asenna puhelimeen vasta kun se on täysin kuiva.

 

       Nahkaisen suojakuoren puhdistaminen

Nahkaisen suojakotelon puhdistaminen ei ole aivan niin yksinkertaista kuin silikoni ja muovi kuorten kanssa. Nahkaisen kotelon palauttaminen alkuperäiseen loistoonsa sen likaannuttua on melkein mahdotonta. 

Suosittelemme käyttämään nahkakoteloiden puhdistukseen nahalle tarkoitettua puhdistus ja hoitoainetta. Nämä puhdistuotteet ovat tarkoitettu nimenomaan nahalle ja näin eivät vahingoita materiaalia. 

Nahahoitotuotteet ovat tärkeä osa nahkakuoren ylläpitoa. Hoitoaineet pitävät nahan kunnossa ja suojaavat sitä ikääntymiseltä. Muista noudattaa hoitoaine tuotteiden ohjeita.

 

Suojakuoresi on tullut elinkaarensa päähän ja puhdistus ei enää auta tai muuten vain haluat vaihtelua. Katso valikoimamme kuorista: https://panssari.fi/collections/suojakuoret


Jätä kommentti

Huomioithan, että kommentit hyväksytään ennen niiden julkaisua