Panssarilasin ominaisuudet

Mitä hyötyä panssarilasista on?

Mitä 9h tarkoittaa?

  • Friedrich Mohs kehitti vuonna 1812 suuntaa-antavan asteikon mittaamaan eri mineeralien kovuutta.

  • Asteikko on välillä 1-10 ykkösen ollessa talkki ja kympin ollessa kaikkein kovin tunnettu mineraali, eli timantti. Lämpökarkaistu panssarilasi sijoittuu asteikolla yhdeksikköön. Siitä tulee merkintä 9H (hardness).

  • Älypuhelimen näyttöjen kovuus on yleensä Mohsin asteikolla välillä 5-6. Panssarilasin avulla teet siis näytöstäsi entistä kestävämmän.

OHUT, MUTTA KESTÄVÄ

Panssarilaseissa lasin kovuus ja paksuus vaihtelevat. Nämä molemmat ominaisuudet vaikuttavat merkittävästi panssarilasin iskunkestävyyteen. Panssarilasin paksuus vaihtelee yleensä välillä 0,2mm - 0,5mm. Panssari.fi tuotteet ovat 0,33m ohuita.


Iskunkestävyys punnitaan kun kolautat, pudotat tai naarmutat puhelintasi ja silloin nämä ominaisuudet tasapainottelevat yhdessä, jotta isku voidaan ottaa vastaan. Mikäli putoamisen aiheuttama isku on liian kova, ja panssarilasi hajoaa, niin yleensä puhelimen näyttö säilyy silti ehjänä. Toki erittäin kova isku voi hajottaa myös näytön, onhan panssarilasi irrallinen osa puhelimen omaan näyttöön verrattuna, mutta voit ajatella panssarilasin toimivan ensimmäisenä puolustuslinjana.


Ja mikä parasta, karkaistusta lasista valmistettu panssarilasi istuu näyttöön huolellisesti ja aivan kuin sitä ei olisikaan. Panssarilasissa  ei ole mattapintaa, eikä sen asentaminen tuota näytölle ärsyttäviä ilmakuplia, kuten muovikalvoissa. Panssarilasin avulla värit säilyvät enallaan, näyttö on kirkas ja terävä, ja kosketustuntuma aivan kuin ennenkin.

YHTEENVETO

1. 9H tarkoittaa kestävyyttä

9H tarkoittaa, että näyttö kestää erilaisten materiaalien aiheuttamia naarmuja ja suojaa puhelintasi vahingoilta

2. Panssarilasin paksuus merkkaa

Panssarilasin paksuus ja kovuus tekevät yhteistyötä optimaalisen iskunkestävyyden saavuttamiseksi

3. Erinomainen valinta puhelimen turvaksi

Et voi etukäteen tietää näyttösi iskunkestävyyttä, ja sen kokeilu voi maksaa vahingossa satoja euroja. 9H panssarilasi tarjoaa laadukkaan suojan edullisesti.

Verkkokaupastamme löydät panssarilasit seuraaville merkeille